Mielipiteet

Lukijen mielipide: Vihreä siirtymä – työtä Suomeen

Elinkeinoelämän keskusliitto ei liene johtamassa meitä harhaan? Nimittäin juuri Elinkeinoelämän keskusliiton avaaman dataikkunan tilannetiedon mukaan Suomessa on nyt vireillä vihreän siirtymän investointeja yli 15 miljardin euron edestä. Tämän luvun päälle tulevat vielä investoinnit maatuulivoimaan ja energiaverkkoihin. Myös palvelusektorilla etenee laajamittaisesti vihreään siirtymään liittyviä investointeja.

Samaan aikaan vaalikentillä kuulee uskomattomia juttuja siitä, kuinka vihreä siirtymä olisi ajamassa Suomea ja suomalaisia konkurssiin. EK:n avaama reaaliaikainen sivusto kertoo täysin toisenlaista viestiä ja vieläpä teknologioittain ja paikkakunnittain jaotellen. Suomen kasvu syntyykin juuri vihreästä siirtymästä.

Ekologinen kestävä jälleenrakentaminen ja kestävä siirtymä, jotka turvaavat planeettaamme myös tuleville sukupolville, eivät olekaan ajamassa Suomea alamäkeen, vaan täysin päinvastoin. Joten, jos kuulet vaalikentällä möyhäämistä vihreän siirtymän osalta, niin kannattaa muistaa miljardi-investointien tilannekuva.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Paljon parjattu nykyhallitus on vauhdittanut ja ohjannut näitä investointeja mm. tukipolitiikalla ja luvituskäytännöillä sekä tehnyt historialliset panostukset ekologisen siirtymän edistämiseen ja ne tulokset alkavat nyt näkyä. Uutta rahoitusta investointeihin on kanavoitu lähemmäs pari miljardia, kun huomioidaan esimerkiksi EU/RRF-paketti ja energiakriisipaketit.

Vihreä siirtymä tekeekin Suomelle enemmän hyvää ja rakentaa kestävämpää tulevaisuutta.

Merja Kyllönen

kansanedustajaehdokas (vas.)