Mielipiteet

Lukijan teksti: Eläkeläiset syysretkellä Rokualla

Aurinko mokoma paistoi lämpimästi mennen tullen, mutta välipäivinä sataa tihuutti, kun Suomussalmen Eläkeläiset ry:n 46 hengen ryhmä lomaili Rokuan kylpylässä 22-25.9.23. Sadetta eivät kuitenkaan pelänneet ne 15 uskalikkoa, jotka patikoivat Kirvesjärven kodalle kolme kilometriä suuntaansa. ”Akat ne kesken matkan takaisin palaavat”, totesi eräs patikoija. Perillä kuivateltiin vaatteet nuotion äärellä sillä välin, kun makkarat paistuivat.

Toisella patikointiretkellä oli tarkoitus käydä päiväkahvilla Rokuanhovilla, mutta se olikin kiinni. Seitsemän kilometriä tuli käveltyä sillä kertaa. Lammen ympäryslenkkiä, yksi kilometri, kiertelivät useat retkeläiset. Kävelyn lisäksi liikuntaa saatiin ohjatussa vesijumpassa ja luonnollisesti tanssilattialla kahtena iltana karaoketansseissa. Matkan hintaan kuului makkaroiden paistoa isossa kodassa kylpylän läheisyydessä ja homma sujui sukkelasti vanhalla rutiinilla ryhmätyönä. Välillä laulaa luikastiin muutama yhteislaulu.

Suomussalmen Eläkeläiset ry:n syysretkeläiset lähdössä paluumatkalle. Kuva: Eija Laakso

Kaikki tuntuivat olevan tyytyväisiä kylpylän palveluihin, huoneet olivat tosin vanhalla puolella pienehköjä, mutta ”nukkumassahan siellä vain käydään”, sanoi yksi matkalainen. ”Parasta on, kun pääsee valmiiseen ruokapöytään”, monet tuumasivat. Ja ruoka oli tosi hyvää!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muutamat uudet retkeläiset olivat ennakkoon tuumineet, mahtaako siellä tulla aika pitkäksi. Ja kuinka sitä pärjää vieraiden ihmisten parissa. Ei tullut aika pitkäksi, oli sopivasti ohjelmaa ja mukavaa liikkua porukassa. Samalla pääsi tutustumaan uusiin rentoihin eläkeläisiin ja kauniisiin Rokuan maisemiin. Harmaa- ja palleroporonjäkälät hohtivat valkoisina kankaalla luoden illuusion siitä, että lumi on satanut maahan. Kansallispuistossa kun liikuttiin, myrskyn kaatamat isot puut komeine juurineen oli jätetty kankaalle makaamaan.

Paluumatkalla kyseltiin, koska lähdetään uudestaan reissuun?

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä