Mielipiteet

Lukijan mielipide: Palvelutalo ja sen palvelut vai onko niitä?

Olen saanut huolestuneita kysymyksiä asioidessani tai soittaessani läheisilleni.

Millä perusteella tai mistä syystä palvelutalon palveluja karsitaan? Aiemmin on toiminnassa ollut kahvila/kioski, josta on voinut ostaa pientä purtavaa tai juoda kahvia. Nyt tätä palvelua ei enää ole.

Toki talo tarjoaa ruokaa ja kahvia mutta kukapa ei joskus haluaisi ostaa kotiinsa jotain muutakin. Kaikki eivät pääse kauppaan. Helpompi se kahvi on ostaa jos kyky keittää esimerkiksi fyysisesti on heikkoa. Vai ehtivätkö hoitajat keittämään kahvia, kun kahvihammasta kolottaa eikä ole läheiset lähellä?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuulin, että myös ruokapalvelu on ulkoistettu, mutta ei paikkakunnan keskuskeittiölle. Miksi näin? Onko todellakin niin, että säästetään rahaa, kun ruokaa kuljetetaan muualta ja sitä lämmitetään uudelleen ja uudelleen? Säilyykö näin ruoan ravintoarvot?

Ja miksi näistä muutoksista ei ilmoiteta asukkaiden lähiomaisille? Olisi enemmän kuin tarpeen että olisi olemassa esimerkiksi kuukausitiedote, jossa olisi tietoa muutoksista ja mahdollisista tapahtumista. Täytyy kuitenkin muistaa, että asukkaat ovat pääsääntöisesti iäkkäitä ja muistikin voi alkaa jo temppuilemaan. Miksipä ei, kun se temppuilee jo nuoremmillakin.

Meidän iäkäs väestömme on tehnyt paljon meidänkin hyväksemme. Eikö meidän kuulu antaa sitä nyt heille?

Nimim. huoli läheisistä

Helpompi se kahvi on ostaa jos kyky keittää esimerkiksi fyysisesti on heikkoa, mielipiteessä pohditaan.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä