Paikallisuutiset

Lukijan mielipide: Outoa historiaa Ylellä

Kylmän sodan ajasta Ylellä tehdystä ohjelmasta jäi tympeä maku.

Juontaja Jari Tervo hyväksyy vain tietyn tutkijan väitteet, kun hän syytti Urho Kekkosta valehtelusta. Kysymys oli Stalinin muistosanoista. Tervon luulisi tietävän, että poliitikot eivät yleensä kirjoita puheitaan itse.

Puheella saatettiin rauhoitella neukkujen suurlähetystöä, sillä sehän oli sitä nuoleskelun aikaa. Voihan olla, ei siitä ole varmuutta, että presidentti Paasikivikin olisi hyväksynyt puheen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toisessa jaksossa Tervo lisäsi löylyä, että Kekkonen olisi vaatinut, että mielipidekirjoituksetkin olisi pitänyt olla ystävyyden linjassa. Dosentti Mainio terästi, ettei Suomi ollut demokratiakaan ja itsenäisyyskin oli mennyt.

Tervo olisi voinut kysyä, etteikö meillä ollut demokraattiset hallintoelimet, mutta eipä kysynyt. Siinä oli toisenkin nuoren haastattelu, joka osoitti, ettei hänellä ollut siitä ajasta mitään tietoa.

Ei Tervo maininnut sitäkään, eikä ole maininnut ennenkään, että demaripomot Lipponen ja Liikanen vaativat neuvostovastaisten lehtikirjoitusten kriminalisointia. Heidät palkittiin korkeilla viroilla, ei kuitenkaan Neuvostoliitossa!

Nyt on kyllä kaikkien velvollisuus toimia niin, että ainakin Ylelle saadaan puolueettomat ihmiset juontotehtäviin, sillä Yleä pidetään eduskunnan radiona. Tässähän kaikki menee harhaan, sillä nuoret yliopistotutkijat ja muutkin alkavat levittää vääriä tietoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vai onko Ylessäkin johtajien nuoleskelu mennyt niin pitkälle, että ei ole väliä, mitä esitetään eikä korjausta saada aikaan, vaikka ohjelmia haukutaan joka sunnuntai kansanradiossa?

Taisto J. Seppänen

Lohja

Kirjoittaja käsittelee mielipidetekstissään Ylen esittämää ohjelmaa kylmän sodan ajasta ja muun muassa sitä, että ohjelmassa syytettiin Urho Kekkosta valehtelusta. Kajaanissa on Urho Kekkosen muistomerkki.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä