Mielipiteet

Lukijan mielipide: Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista vai Espanjaan nelipäiväinen työviikko?

Ylä-Kainuun Perussuomalaiset ry kysyy: Millä tuetaan kotimaan rakenteita ja yrityksiä? Sanna Marinin (sd.) hallitus on sitoutunut, että Suomi osallistuu velkarahalla EU:n elvytyspakettiin. Käytännössä valtaosa menee kilpailijoiden toiminnan vastikkeettomaan rahoitukseen ja voi olla, että kyseessä on ensimmäinen, mutta ei viimeinen kerta.

Kysymys kuuluu: Eikö nämä velkamiljardit olisi ollut paljon viisaampi käyttää kokonaisuudessaan suomalaisten yrittäjien ja suomalaisen työn tukemiseen, kuin osoittaa ylitsevuotavaa solidaarisuutta lahjoittamalla ne vastikkeettomasti eteläisen Euroopan talouttaan hyvin kyseenalaisesti hoitaneille valtioille käytettäväksi?

Ajantasainen lista konkursseista, jonka laatija on Patentti- ja rekisterihallitus, on karua luettavaa – lista päivittyy 24/7 yhä synkempään suuntaan. Tytti Tuppuraisen lanseeraama sanonta "Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista" voi tuntua kovin erikoiselta ajattelumallilta yhä hupenevien nettoveronmaksajien näkökulmasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Espanjaan pilotoidaan hanketta nelipäiväiseen työviikkoon siirtymisestä. Ensin hankkeessa olisi mukana 200 yritystä ja myöhemmin malli laajenisi koko maan kattavaksi. Työnantajapuoli on pitänyt edellä mainittua hanketta sulana hulluutena maan talouden ollessa kuralla. Rahoitus tulee EU:n elvytyspaketista.

Rahalla on sellainen taipumus, että jos sitä pöydälle jättää niin kyllä se aina jollekin kelpaa. Espanja on sisäistänyt oma kansa ensin -ajattelumallin kohtuullisen hyvin!

Mitä mietteitä tämä kannanotto herättää kainuulaisten kansanedustajien Tuomas Kettusen, Raimo Piiraisen ja Merja Kyllösen parissa? Miten teillä on tarkoitus äänestää nyt ja mahdollisten tulevien elvytyspakettien äärellä?

Ylä-Kainuun Perussuomalaiset ry

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä