Mielipiteet

Lukijan mielipide: Muutama sana tasapuolisuudesta

Kävin hakemassa lasta päivänä muutamana hoidosta ja totesin, harmikseni jopa, että jokainen työntekijä käyttää omia vaatteita työskennellessään päiväkodissa.

Olen toki tämän pistänyt merkille jo aiemmin, mutta nyt näin vesisateisena ja kuraisena aikana se erityisesti "pisti silmääni".

Märissä, hiekkaisissa ja multaisissa vaatteissa oleva lapsi pyytää päästä syliin, nenä syksyn nuhasta vuotaen. Nämä omat vaatteet vaativat toistuvaa pesua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Olipa vuodenaika mikä tahansa lasten kanssa ollaan paljon ulkona ja vaatetus tulee olla sen mukainen. Jalkineita moneen vuodenaikaan sopivia, vettä ja lämpöä pidättäviä, hyviä leikkeihin ja touhuun, jne. Sisällä pienet "tahmatassut" maalaavat ja ruokaillessa sattuu yhtä ja toista.

Tiedetään, että Suomussalmen kunta tarjoaa työtä monille suomussalmelaisille, hyvä niin.

Miten on mahdollista, että sama työnantaja "vaatettaa" osan työntekijöistä, mainittakoon esimerkiksi ympäristöhuollon henkilöt kuten sihteeri, puutarhatyöntekijät, siistijät, keittiöhenkilöt sekä teknisen puolen henkilöt kuten rakennusvalvonta, vesihuollon henkilöstö, lämpölaitoksen henkilöt (nämäkin tietääkseni kunnan työntekijöitä).

He eivät ole työssään omilla vaatteillaan. Heille kunta ostaa työvaatteet. Miksi?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Siksi, että laki velvoittaa työnantajaa ja työvaatetus on osa työturvallisuutta, joka on työnantajan vastuulla. No, tässä joku voi sanoa, että nämä vaatteet ovat epämukavia, eivät miellytä käyttäjän silmää.

Nykyään on monenlaista vaatevalmistajaa, ei varhaiskasvatuksen henkilöstö tarvitsekaan välttämättä Dimexiä päälleen. Olisiko hyvä vaatettaa myös päivittäin erilaisissa työskentelyolosuhteissa olevat varhaiskasvatuksen lastenhoitajat, ohjaajat ynnä muut toimijat ja taata heille turvalliset, lämpimät ja kosteutta pitävät (olosuhteisiin sopivat) vaatteet. Ja kuten jo mainitsin, työturvallisuus on kuitenkin viimekädessä työnantajan vastuulla.

Muuan mamma

Kirjoittajan mielestä myös kunnan varhaiskasvatuksessa työskentelevien tulisi olla oikeutettuja kunnan hankkimiin työvaatteisiin.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä