Mielipiteet

Lukijan mielipide: Kansa on puhunut…

Ja pulinat pois, sanoi aikoinaan Johannes Virolainen tappiollisten eduskuntavaalien jälkeen. Näin on sanottava näiden kuntavaalienkin jälkeen. Mutta suomussalmelaisena, kyllä hävettää! Äänestysprosentti kunnassa oli katastrofaalisen alhainen, 48,8 prosenttia, edellisissä kuntavaaleissa 53,8 prosenttia. Vaikka valtuutetut on saatu ratkaistua, demokratian kannalta äänestysaktiivisuus on irvikuva. Ironisesti ilmaistuna saman tuloksen olisi saanut aikaan torilla järjestetty huutoäänestys, missä valtuuston kokoonpano olisi ratkaistu. Näin ei voi toimia, mutta auta ja armias, mikä jankutus käy niiden nukkuvien puoluetta äänestäneiden keskuudessa, jos jokin asia kuntapolitiikassa ei käy heidän mieleen.

Mitä tuo alhainen äänestysprosentti kertoo? Perussuomalaisten piti saada miltei maan mullistava jytky, mutta jytky jäi sittenkin vaalivoitosta huolimatta vaimeaksi kumahdukseksi. Paikkoja valtuustoon tuli lisää, onnitteluni heille, mutta mitä noilla paikoilla sitten tehdään? Pari kautta valtuustossa istuneena ja muutenkin aktiivisesti politiikkaa seuraavana, muutamilla puolueen saamilla valtuustopaikoilla ilman tiivistä yhteistyötä muiden puolueiden kanssa, ei saada aikaan muuta kuin sekasortoa. Nykyisessä kuntatilanteessa Suomussalmellakin riitely ja vastakkainasettelu on pahinta myrkkyä kunnan tulevaisuuden kannalta.

Suomussalmi tarvitsee nyt erityisen rakentavaa ja innovatiivista yhteistyötä kaikkien valtuustoryhmien kanssa. Muuten menemme perikatoon. Myönteisen kuntakuvan antaminen ulospäin on kaiken a ja o, joilla saadaan aikaan sitä myönteistä kehitystä, joka luo elinvoimaa, uusia yrityksiä ja työpaikkoja moninaisien mahdollisuuksien omaavassa kunnassamme. Teolliset työpaikat ovat tärkeitä, ja niiden haaliminen kuntaan on jokaisen valtuutetun tehtävä, mutta upea luontomme antaa myös paljon mahdollisuuksia uusien yritysten ja työpaikkojen syntymiselle kaiken aikaa voimistuvan luontomatkailun kautta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt on tartuttava härkää sarvista ja ryhdyttävä tarmolla työhön. Kuitenkin parhaimmat onnitteluni kaikille valituille valtuutetuille, myös ulkopuolelle jääneille, mutta kaikkien asioista kiinnostuneiden työtä ja erityisesti luovaa ajattelua tarvitaan. Erityisesti nyt!

Mikko Juntunen

Mikko Juntunen kirjoittaa, että Suomussalmi tarvitsee nyt erityisen rakentavaa ja innovatiivista yhteistyötä kaikkien valtuustoryhmien kanssa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä