Mielipiteet

Lukijan mielipide: Hyrynsalmi – asumisen paratiisi II

Kiitän Hyrynsalmen luottamusjohtoa nopeasta palautteesta. Valitettavasti saimme lukea, että kunta ei aio tehdä mitään esittämiemme kysymysten suhteen. Vetoatte eri viranomaisiin, kun kysyin, mitä kunta aikoo tehdä hillitäkseen ajonopeuksia Hyryntiellä. Kirjoituksenne pohjalta tiedämme nyt, ettei kuntapäättäjillä ole mitään aikomusta parantaa Hyryntien turvallisuutta ja asumisviihtyvyyttä.

Kirjoitatte väylävirastosta josta emme edes kysyneet mitään. Totesimme kirjoituksessamme, että tunnista toiseen jatkuva puutavara-autojen ralli ylinopeuksineen ei voi kulkea keskellä taajamaa. Emme vastusta rahtiliikennettä, vastustamme ylinopeuksia, jotka aiheuttavat suurimmat melu- ja tärinähaitat.

Kun kirjoitimme päättäjien asumisesta muualla, veditte esille sen, että kirjoittajat muualta tulleina haluavat nostaa esille vastakkainasettelun kirkonkylä vastaan maaseutu. Emme kirjoittaneet vastakkainasettelumielessä. Totesimme vain tosiasian. Kalikka kalahtaa, sanoo suomalainen sanalasku.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Olen saanut runsaasti palautetta alueen asukkailta kirjoituksestani. He elävät arjessa Hyryntien todellisuutta. Iäkästä väkeä ei auta edes se, että kuulo heikkenee. Raju melu tuo tärinää ja rekkojen jytinä hulevesikaivojen kohdalla takuuvarmasti valvottaa öisin. Kyllä siinä kuurokin herää.

Vain kuntapäättäjät nukkuvat ruususen unta ja tuovat näin yhteistä hyvää kunnan alueelle kuten kirjoituksessanne totesitte. Odotamme nyt muiden vastauksia kysymyksiimme. Toivottavasti edes jossakin ymmärretään kysymyksiemme ydin. Tilanne ei valitettavasti vaikuta hyvältä kun olemme 0 – 1 tappiolla.

Kaikella kunnioituksella

Yrjö ja Raili Puurunen

Kirjoittajan mielestä Hyrynsalmen päättäjät eivät vastauksessaan vastanneet hänen esittämiinsä kysymyksiin. Kuvassa näkymä puheena olevalle Hyryntielle liikenneympyrässä olevan Vuolijat-teoksen läpi. Veistoksen on tehnyt Leo Karsikas.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä