Mielipiteet

Lukijan mielipide: Demokratian oppitunnit

Suomen tie Natoon näyttää olevan loppusuoralla.

Turkki hieman änkyröi, mutta homma hoitunee gallup-myönteisesti, kunhan hakijamaiden, Suomen ja Ruotsin arvopohjat linjautuu Turkin haluihin.

Natoa markkinoidaan demokraattisena, "läntisiä arvoja" edustavana järjestönä, jonka päämaja on Brysselissä ja järjestön pääsihteeri on nykyisellään norjalainen Jens Stoltenberg.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Miksi Suomen päättäjät presidentti Niinistöä myöten ovat kuitenkin matkustaneet tämän tästä tapaamaan amerikkalaisia päättäjiä Natoon liittyvissä asioissa?

Tässä äkkiseltään demokratian perusteita aatellessa tulee mieleen, että mikäli Nato on demokraattisia arvoja kunnioittava "läntinen arvoyhteisö", niin luontevin keskustelusuunta olisi Naton päämaja ja järjestön päämies.

Suomen päättäjien matkustelusuunnasta ja jopa Naton äskettäisen Madridin huippukokouksen tapahtumien perusteella en voi välttyä ajatukselta, etteikö Frank Coppolan Kummisetä elokuvasta tuttua käyttäytymismallia käytettäisi.

On siis luontevinta keskustella niiden tahojen kanssa jotka ovat tosiasialliset vaikuttajat organisaatiossa, eikä tuhlata aikaa toisarvoisiin tahoihin, kuten tässä tapauksessa Naton johto-organisaatioon ja sen "pelkkään sihteeriin".

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Miksi siis verhota Suomen ja Naton toimintaa demokratian verholla, kun se saattaa demokratian perusteet sille epäedulliseen valoon?

Onko toteutettu tapa käypä esimerkki hyvästä demokraattisesta käytännöstä?

Esko Juntunen

opiskelija

Kirjoittajan mielestä epävarmassa maailmantilanteessa tarvittavan turvan ja vakuuden saa vain NATOn täysjäsenenä
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä