Mielipiteet

Lukijan mielipide: Äänestämällä voidaan saada pienten kuntien ääni kuuluville aluevaltuustossa

Aluevaalien ennakkoäänestys on alkamassa. Vaaleissa ratkaistaan ketkä tulevat päättämään Kainuun kuntien sotepalveluista. On hyvin tärkeää, että pienten kuntien edustajia on mukana päättämässä tulevista palveluista.

Pienillä kunnilla on heikommat mahdollisuudet saada ehdokkaita läpi vaaleissa, koska äänioikeutettuja on vähän. Suuri huoli on myös, että monet jättävät äänestämättä. Tämän johdosta siirrämme valtaa muille kunnille oman kunnan asioiden hoidossa, vaikka päätökset tehdään yhdessä, mitä palveluita kunnissa tulee olemaan.

Kajaanin kaupungissa asuu noin puolet maakunnan väestöstä ja huoli on, että palveluja tullaan keskittämään sinne yhä enemmän. Kuitenkin meidän pienten kuntien asukkailla on myös saatava peruspalvelut lähellä, ettei hoitoon pääsy muodostu kohtuuttomaksi – etäisyydet ovat pitkät ja väestö on ikääntynyttä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuonna 2008 järjestetyissä Kainuun maakuntavaltuuston vaaleissa Hyrynsalmelta tuli valituksi kaksi keskustapuolueen valtuutettua. Vaalikausi oli neljä vuotta. Sen jälkeen on ollut kiintiöpaikat Kainuun maakunta- ja sotevaltuustoissa ja näin ollen on ollut edustus kaikista Kainuun kunnista. Hyrynsalmella on ollut kaksi paikkaa molemmissa valtuustossa ja yksi hallituksessa.

Nyt tulevissa hyvinvointialueen vaaleissa paikat jaetaan äänestystuloksen mukaan. Kainuu on yksi äänestysalue ja mahdollisuus on äänestää koko maakunnan alueen ehdokkaita. Kainuun alueella on hyviä ehdokkaita joka kunnassa, kuitenkin monet antavat äänensä oman kunnan ehdokkaille.

Samoin, pyritään mekin täällä Hyrynsalmella keskittämään äänemme oman kunnan ehdokkaille, että saisimme edustajia päättämään yhteisistä asioista. Siksi jokainen ääni on arvokas vaaleissa ja meillä on täällä hyviä ehdokkaita, annetaan ääni heille.

Pertti Heikkinen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

kunnanvaltuuston vpj. (kesk.)

Hyrynsalmi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä