Paikallisuutiset

Lukijan kuva: 12 kilon vonkale ui pyydykseen – verkossa tuntui jytinää

Suomussalmelaisen Veikko Hulkkosen verkosta nousi viime sunnuntaina Jumalisjärvestä suuri hauki.

Kokenut kalastaja vei saalispaikkaan ensimmäistä kertaa viisi metriä korkean ja 55 millimetrin silmäkoolla olevan verkkoon.

– Melko pian tuntui sellaista jytinää, että siellä taitaa olla jotain isompaa tulossa. Kun sain jytkyn keinoteltua avannon reunalle, se sai aikaan pienen riemun kiljahduksen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hauki punnittiin Korpiniemen mansikkatilan taaratulla elintarvikevaa`alla ja painoksi saatiin 11 998 kilogramman kala verestettynä. Hauki oli 120 senttimetriä pitkä ja sen ympärysmitta oli 56 senttimetriä.

– Kalan toinen file annettiin saman järven rannalla mökkeilevälle muikunpyyntikaverille. Loppuosa menee kalapullatarpeeksi ja Mosku-koiralle syötäväksi.

Tuollaiset ahmatit vähentävät kyllä roskakalakantaa, mutta toisaalta niitten suihin katoaa myös iso osa arvokalojen istukkaista.

Sunnuntainen saalis oli Hulkkoselle jo toinen iso hauki tälle talvelle.

– Joulukuun puolivälissä verkot oli eri paikassa. Sain sieltä myöskin ensimmäisellä kokemiskerralla 9,6 kilon hauen, joten kyllä näitä isoja petokaloja on järvissämme. Tuollaiset ahmatit vähentävät kyllä roskakalakantaa, mutta toisaalta niitten suihin katoaa myös iso osa arvokalojen istukkaista.

Veikko Hulkkosen verkkoon tarttui iso hauki.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä