Paikallisuutiset

Lukijan kirjoitus: Eläkeläisten rennot pikkujoulujuhlat

"Maa on niin kaunis, kirkas…" soi kauniisti yhteislauluna Suomussalmen Eläkeläiset ry:n pikkujoulujuhlassa 18.12.2022 Ämmänsaaren Työväentalolla. Juhlimaan saapuneet 120 henkilöä saivat ensin syödäkseen perinteisen jouluaterian, jonka ahkerat Kerälän ympäristön maatalousnaiset olivat valmistaneet.

Juhlan alussa yhdistyksen puheenjohtaja Aune Juntunen toivotti yleisön lämpimästi tervetulleeksi ja haastatteli saman tien Joulupukkia ja Joulumuoria. Muori saapui paikalle postiautolla, kun halusi olla ajoissa perillä. Joulupukki sen sijaan ajoi Toyotalla joulujuhlaan viime tipalla. Lienee heillä ollut jotain eripuraakin keskenään.

Eeva Schroderus yhdessä Jampan kanssa veti ohjelmanumeroiden välissä yhteislaulua ja lopuksi yksinlauluna "Aavistus"-nimisen kappaleen. Haastattelun jälkeen Helena Juntunen esitti herkän runon Joulupuu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hoitokoti Himmelin aamu -nimisessä näytelmässä Manu toivoi joululahjaksi uusia housuja. Kuva: Eija Laakso

Hauskassa kuvaelmassa Rauha ja Toivo etsivät rakkauden punaista lankaa, joka sitten löytyikin. Näytelmässä leikiteltiin suomen kielen sanoilla, joilla on useampi merkitys esimerkiksi kuusi ja sateen suoja. Mielikuvat ja hyvät näyttelijät, Raija Kinnunen ja Martti Käkilehto saivat aikaan yleisössä naurun hyrinää. Kertojana toimi Eija Laakso , Martti juonsi myös juhlan.

Näytelmäkirjailija-näyttelijä Aune Juntunen oli kirjoittanut Hoitokoti Himmelin aamu -nimisen näytelmän. Ratkiriemukas esitys koetteli yleisön nauruhermoja, ääneen piti hohottaa vähän väliä. Näytelmän kolme mummoa ja Manu kertoilivat sairaanhoitajalle joululahjatoivomuksiaan, joita olivat muun muassa myrskylyhty, että näkee mennä yöllä vessaan, karhuntaljaa, vasara ja uudet housut, stringit, älypuhelin. Sairaanhoitaja selosti vanhuksille vähän pelottavan koronatestin ottamista. Mummoina olivat Eeva Schroderus, Saara Pöllänen ja Onerva Pyykkönen . Manua esitti luonnenäyttelijäksi ilmennyt Aune Juntunen ja topakkana sairaanhoitajana oli Marja-Liisa Holappa .

"Pikkujoulu onnistui hyvin, kaikilla oli hauskaa ja oli mukavaa kokoontua yhteen koronarajoitusten jälkeen."

Ohjelman jälkeen juotiin torttukahvit ja lopuksi tanssittiin Suomussalmen Harmonikkakerhon tahdissa. Pikkujoulu onnistui hyvin, kaikilla oli hauskaa ja oli mukavaa kokoontua yhteen koronarajoitusten jälkeen. Arpojen ostaminen on juhlissa aina suosittu ohjelmanumero. Arpoja olivat myymässä Impi Kemppainen ja Mikko Kulmala .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomussalmen Eläkeläiset ry kiittää kaikkia yrityksiä, jotka lahjoittivat arpajaisvoittoja sekä kaikkia niitä henkilöitä, jotka olivat leiponeet kakkuja ja tuoneet muita arpajaisvoittoja.

Eija Laakso

Hoitokoti Himmelin aamu -nimisessä näytelmässä Manu toivoi joululahjaksi uusia housuja.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä