Lapsiperheiden menot ovat kasvaneet – Kilpailuta lainat ja liittymät niin saat kuukausikuluihin säästöä

Lapsiperheissä menot koostuvat monista tekijöistä. Rahaa kuluu lainan lyhennykseen, vakuutuksiin, harrastuksiin, ruokaan, vaatteisiin sekä muun muassa vesi- ja sähkölaskuihin. Osaan kuluista voi vaikuttaa omilla valinnoillaan. Menoista on hyvä karsia turhia kuluja pois pienillä muutoksilla.

Sähkön, vakuutusten ja lainojen kilpailuttaminen tuo säästöä

Viimeisen puolen vuoden aikana sähkön hinta on ollut selvässä nousussa. Yleiseen sähkön markkinatilanteeseen ei voi yksittäinen henkilö juurikaan vaikuttaa muuta, kuin kilpailuttamalla sähkön monen eri sähköyhtiön välillä. Sähkön kilpailuttamisen kautta pystyy parhaiten selvittämään, mistä sähköä voi jatkossa saada edullisimmin.

Sama koskee myös vakuutusten sekä lainan kilpailuttamista. Vakuutusten kilpailuttaminen ei ole helpoin prosessi, koska vakuutusyhtiöiden hinnoittelukäytännöt eroavat toisistaan ja vakuutusehdoissa on huomattavia eroja, mutta vakuutusten vertailu on kuitenkin tehtävissä, kunhan vain varaa tehtävän hoitamiseen tarpeeksi aikaa. Säästö vakuutusmaksuissa voi kuitenkin olla sen verran suuri, että kilpailuttaminen kannattaa.

Lainan kilpailuttaminen onkin huomattavasti helpompaa. Kilpailuta laina Vertaalainaa.fi palvelussa, niin tavoitat yhdellä hakemuksella useita pankkeja ja rahalaitoksia, jotka pyrkivät antamaan kilpailukykyisen lainatarjouksen. Lainan kilpailuttaminen toimii siten, että lainanhakija täyttää yhden lainahakemuksen, joka välitetään yli 25 lainantarjoajalle kilpailutettavaksi. Ensimmäiset lainatarjoukset välitetään katsottavaksi jo muutaman minuutin kuluttua hakemuksen jättämisestä. Kun kaikki lainatarjoukset ovat nähtävillä, on lainojen vertailu helppoa.

Lainan kilpailuttamisen avulla pystyy nopeasti selvittämään, mikä pankki myöntää lainaa alhaisimmalla korolla ja nykyisen lainan voi vaihtaa kokonaisuudessaan uudelle lainantarjoajalle. Usein kilpailuttamalla lainan pystyy säästämään lainan korkokuluissa jatkossa jopa tuhansien eurojen verran. Korko- ja lainakuluihin tuleva säästö vaihtelee sen mukaan, mikä on aikaisemman lainan korko sekä laina-aika.

Perheen puhelinliittymien kilpailuttaminen

Nykyään puhelin hankitaan lapselle jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Lähes jokaiselta ekaluokkalaiselta löytyy jo älypuhelin. Mitä useammalla perheenjäsenellä on puhelin, sen verran löytyy myös puhelinliittymiä, jotka kasvattavat perheen puhelinlaskuja. Yksi yksittäinen puhelinliittymä ei maksa muutamaa kymmentä euroa enempää, mutta esimerkiksi nelihenkisessä perheessä neljä 29 euron hintaista puhelinliittymää tekee jo kuukaudessa 116 euroa. Kilpailuttamalla puhelinliittymät VertaaLiittymät.fi palvelussa, voit saada säästöä liittymämaksuihin kymmeniä euroja kuukaudessa.

Lapsiperheen ruokamenot

Lapsiperheiden ruokamenot vaihtelevat perhekoon ja lasten iän mukaan. Kotitalouksien ruokamenot ovat nelihenkisessä perheessä keskimäärin 800 euroa kuukautta kohden. Summa on suuri ottaen huomioon, että ruuan lisäksi perheen muut menot haukkaavat myös suuren siivun tuloista.

Kauppalistan suunnittelun avulla sekä erilaisilla valinnoilla voi vaikuttaa ostoskorin hintaan. Mieti jo kotona, mitä ostat kaupasta, niin et sorru nälkäisenä heräteostoksiin. Pysy suunnitelmassa ja valitse mahdollisimman paljon tuotteita, jotka ovat tarjouksessa. Voit saada merkittäviä säästöjä ruokamenoissa kuukausittain, kun valmistat ruoan itse. Valmisruoat ovat nopeita esimerkiksi työpaikkalounaalle, mutta suuremmassa perheessä valmisruoat tulevat kalliiksi varsinkin, jos niitä syödään usein kuukauden aikana. Kun teet kerralla useamman päivän ruoat itse, säästät aikaa sekä rahaa.