Paikallisuutiset

Koronatilanne on Kainuussa nyt rauhallinen

Kainuun asukkaissa ei todettu uusia koronatartuntoja viikonlopun aikana.

Suomussalmella ulkopaikkakuntalaisella torstaina todettuun tartuntaan liittyen on ilmoitettu yksi jatkotartunta henkilöiden kotipaikkakunnalta.

Puolangalla ja Hyrynsalmella elokuvatuotantoa tekevässä kuvausryhmässä todettiin viime keskiviikkona koronatartunta, joka on alustavien laboratoriotulosten mukaan viruksen ns. brittivariantti. Positiivinen testitulos löydettiin ulkomaiselta henkilöltä maahantulotestien yhteydessä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tartunnanjäljityksen perusteella kymmenen henkilöä kuvausryhmästä asetettiin karanteeniin. Virusmuunnoksen takia karanteeniajat ovat vähintään 14 vuorokautta.

Kuvausryhmä on toiminut viime viikon aikana muun muassa Ukkohallan ja Paljakan alueella, mutta kuvauksia on tehty myös Puolangan keskustassa.

Kainuu on edelleen Samoojan kuntoutuskodissa pari viikkoa sitten todetun tartuntaryppään vuoksi niin sanotussa koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Sen jälkeen tapaukset ovat olleet kuitenkin yksittäisiä ja jos tilanne pysyy rauhallisena, voi olla, että Kainuu painuu kuun vaihteessa lukujen valossa perustasolle.

Kainuun soten mukaan ilmaantuvuusluku Kainuussa on 14 viime vuorokauden ajalta 40,6, kun se THL:n koronakartassa on vielä 38,9. THL:n luvut laahaavat tosin päiviä jäljessä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön rokotukset jatkuvat suunnitellusti. Väestön rokotusten käynnistymisestä ei ole lisätietoja.

Keskiviikosta 27.1. alkaen maahantulo työssäkäynnin perusteella rajoitetaan vain huoltovarmuuden ja yhteiskunnan toimivuuden kannalta välttämättömään työmatkaliikenteeseen sekä esimerkiksi urheilun ja elinkeinoelämän erityisryhmien maahantuloon. Maahantulosta päätetään rajatarkastuksessa, jossa välttämättömyys tulee erikseen perustella ja esittää lomake rajaviranomaisille.

Perhesyistä maahantulo EU:n Schengen-maista on myös sallittua. Kolmansista maista, esimerkiksi Venäjältä perhesyistä maahantulo on kuitenkin rajoitetumpaa ja mahdollista vain pakottavista syistä.

Kaikille maahantulijoille suositellaan 10 vuorokauden omaehtoista karanteenia, jota voi lyhentää kahdella negatiivisella koronatestituloksella 72 h ennen ja jälkeen maahan saapumisen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronavirustartunnan saaneiden lähikontakteille määrättävä karanteeni pitenee 14 vuorokauteen. Perhealtistuksissa karanteenin pituus on 21 vuorokautta.

Tartuntatautilain no­jal­la ovat kiel­let­ty­jä kaik­ki ylei­sö­ti­lai­suu­det ja ylei­set ko­kouk­set Kai­nuun alueel­la 8. hel­mi­kuu­ta saak­ka, poik­keuk­se­na enin­tään 20 hen­ki­lön ti­lai­suu­det tai ko­koon­tu­mi­set tur­vaoh­jei­ta nou­dat­taen.

Kas­vo­mas­kin käyt­töä suositellaan yli 12-vuo­tiail­le kai­kis­sa ti­lan­teis­sa, jois­sa lähikontakteja ei voi­da vält­tää.

Ei-vält­tä­mät­tö­mät ko­koon­tu­mi­set, ko­kouk­set, ti­lai­suu­det ja juh­lat tu­li­si tois­tai­sek­si jät­tää jär­jes­tä­mät­tä ei­kä nii­hin tu­li­si osal­lis­tua.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä