Paikallisuutiset

Korona leviää Kainuussa yksityistilaisuuksissa ja ravintoloissa – vältä kohtaamisia, jos vain pystyt

Koronavirus leviää tällä hetkellä Kainuussa vauhdilla. Kainuun sote on jäljittänyt uudenvuoden viettoon liittyviä tartuntoja, joille on altistuttu muun muassa perhepiirissä yksityistilaisuuksissa ja ravintoloissa.

Loppiaisena Kainuussa todettiin 46 koronatartuntaa. Keskiviikkona tartuntoja kirjattiin 66.

Kainuun prikaati on tiedottanut viidestätoista sairastuneesta varusmiehestä Kajaanissa. Altistuneita ja muista erilleen asetettuja varusmiehiä on yli 200.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun soten mukaan tartunnanjäljitys työskentelee nyt erittäin kovassa paineessa yrittäen tavoittaa sairastuneita ja altistuneita mahdollisimman nopeasti. Työpanosta on suunnattu positiivisten kontaktointiin, mutta esimerkiksi vähemmän kiireellisten karanteenitodistusten toimittamisessa viive kasvaa.

– Kehotamme kaikkia asukkaita tekemään oman osansa tilanteen helpottamiseksi. Erityisesti tulee rajoittaa lähikontakteja ja noudattaa muita varotoimia – osa tartunnoista voidaan välttää ilman tarpeettomia riskejä. Ellei ole todella välttämätöntä, nyt ei ole tapaamisten aika, korostaa pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen Kainuun soten tiedotteessa.

Tartunnanjäljitys työskentelee nyt erittäin kovassa paineessa yrittäen tavoittaa sairastuneita ja altistuneita mahdollisimman nopeasti.

Jos on saanut posiitiivisen testituloksen, tartunnanjäljitystä voi myös auttaa listaamalla itse kontakteja ja yhteystietoja valmiiksi.

– Se nopeuttaa merkittävästi altistuneiden tavoittamista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tilanteen pahentumiseen varaudutaan

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon valmiutta nostetaan, mikäli tartuntojen kasvu aiheuttaa lisääntyvää hoidon tarvetta. Kainuun keskussairaalassa toimet tarkoittavat varautumista hengitysoireista kärsivien hoitopaikkojen lisäämiseen ja henkilöstön siirtoihin.

Tällä hetkellä sairaala toimii normaalisti, mutta muutoksia kiireettömiin toimiin tehdään tarvittaessa, jotta akuuttia hoitoa tarvitsevien resurssit voidaan turvata.

– Rokotusten antama suoja on nyt ratkaiseva. Sairastuneiden määrän kasvu tarkoittaa kuitenkin riskiä sekä hoitohenkilöstön poissaolojen että vakavampien potilastapausten lisääntymiseen. Tämän vuoksi varaudumme tilanteen pahentumiseen.

THL:n mukaan Suomessa on sairaalahoidossa yli 500 koronapotilasta, joista tehohoidossa on 55. Sairaalahoidossa olevien määrä nousi keskiviikosta noin 40:llä ja tehohoidossa olevien kahdeksalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uusi testiasema avoinna Kajaanin Rajakadulla

KAKS:n testauskapasiteettia on nostettu, jotta lisääntyneeseen diagnostiikan tarpeeseen voidaan vastata. Kajaaniin on avautunut myös uusi pikatestiasema koronaviruksen testaamisen tehostamiseksi.

Rajakatu 3:ssa sijaitseva testiasema on avoinna päivittäin klo 10 – 18. Testiajat varataan ensisijaisesti Omasotesta tai takaisinsoittopalvelusta 040 165 0020.

KAKS:n drive in -testaus Kajaanissa on avoinna päivittäin. Muissa kunnissa koronatestaus terveysasemilla palvelee arkipäivisin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä