Paikallisuutiset

Katso video: Teatteri Retikalta koskettava kiitoslaulu terveydenhuoltohenkilökunnalle

Milka Suominen tulkitsee Sari-nimisen kappaleen, joka on mukana Sata lasissa! -esityksessä.

Teatteri Retikan uudessa Sata lasissa! -esityksessä on mukana kiitoslaulu terveydenhuoltohenkilökunnalle.

Sari-niminen laulu on nyt julkaistu erillisenä videon. Laulun on säveltänyt Renne Karppinen ja sanoittanut Ulla Schroderus .

Retikan ohjaajanakin toimiva Schroderus kertoi laulun idean syntyneen teatteriporukan yhteispalaverissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Se syntyi samalla, kun mietittiin erilaisia ajankohtaisia laulujen aiheita. Pohdimme, että korona-aika on nostanut esiin uudenlaisia yhteiskunnan sankareita; kaupan työntekijöitä, laitossiivoojia, päiväkotien työntekijöitä, opettajia ja tietenkin terveydenhuoltohenkilökunnan, joka koronan ilmaantumisesta saakka on työskennellyt riskialttiissa olosuhteissa.

Laulun Sarilla on esikuvina tuttuja sairaanhoitajia. Eräs heistä työskentelee uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa tilanne on ollut alkukeväällä ja nyt syksyllä todella kuormittava.

Sanoittaja korostaa, että varsinkin epidemian alussa tilanne oli hurja, kun uusia hoitajia perehdytettiin teho-osaston tehtäviin samalla.

– Kun potilaita tuotiin sisään, eikä suojavarustus ollut vielä riittävää. Samanaikaisesti heistä itse kullakin oli huoli omasta terveydestä, sukulaisista ja omasta perheestä. Nämä sankarit eivät juurikaan pidä meteliä itsestään.

Laulun sanat syntyivät ensin, jonka jälkeen Teatteri Retikan hovisäveltäjä ryhtyi työhön.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Laulajina toimivat Milka Suominen ja Enna Heikkinen .

Kuoro-osuuksissa mukana ovat myös Jonna Kinnunen , Heli Korhonen ja Antti Väyrynen . Lavakoreografian tanssillisen osuuden suunnitteli Liisa Karppinen . Puvustuksessa suurena apuna oli Silja Räisänen .

– Videolla Saria esittää Leena Juntunen ja se on Antti Väyrysen leikkaama. Pyysimme ja saimme videoon mukaan myös työkuvia eri puolla Suomea työskenteleviltä hoitajilta.

Schroderus sekoitti lauluun fiktiota tarinallisuuden vuoksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Laulun Sarilla on esikuvina tuttuja sairaanhoitajia. Eräs heistä työskentelee uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa tilanne on ollut alkukeväällä ja nyt syksyllä todella kuormittava. Esimerkiksi luvatusta joululomasta ei vielä tätä juttua kirjoitettaessa (22.12.) ollut varmuutta, vaikka junaliput Kainuuseen oli taskussa.

Sanoittaja löysi Sairaanhoitajat.fi-sivulta myös blogin, jonka kautta hän hahmotti sairaanhoitajan ammatin eettistä syvyyttä.

– Se oli todellista huolta potilaista ja riittämättömyyden tunnetta, kun resurssit ovat puutteelliset. Tämä laulu on kiitos terveydenhuoltohenkilökunnalle.

Sari Teatteri Retikan esityksestä Sata lasissa!: