Paikallisuutiset

Kaksi uutta koronatartuntaa prikaatilla, Kajaanissa Prismassa mahdollinen altistuminen

Kainuun prikaatissa todettiin keskiviikkona koronatartunta kahdella varusmiehellä. Uusia tapauksia maakunnan väestössä ei ole tiedossa, Kainuun sote tiedottaa.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on nyt 15,3 (per 100 000 asukasta/14 vrk).

Kajaanin Prismassa on tiistaina 30.3. voinut altistua koronatartunnalle noin kello 14 ulkopaikkakuntalaisen kauppaostosten yhteydessä. Koronavilkku on ollut käytössä ja aktivoitu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun sote muistuttaa voimassa olevasta yleisestä yli 12-vuotiaiden maskisuosituksesta, käsidesin käytöstä ja lähikontaktien vähentämisestä.

Koronatestiin tulee hakeutua vähäisistäkin oireista. Kainuun keskussairaalan koronatestaus palvelee kaikkina päivinä ajanvarauksella puhelinnumerossa 040 165 0020.

Lisätietoja Kainuun soten verkkosivuilta sote.kainuu.fi/koronainfo.

Rokotukset jatkuvat 1949 syntyneille sekä 1952–1956 syntyneille riskiryhmäläisille

Kainuussa rokotukset jatkuvat 1949 syntyneille sekä 1952–1956 syntyneille riskiryhmäläisille. Koronarokotusten takaisinsoittopalvelussa on edelleen yli tuhat puhelua jonossa, joita puretaan mahdollisimman pian, Kainuun soten tiedotteessa kerrotaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensisijainen ajanvaraustapa on Omasoten nettipalvelussa, jonka kautta voi valita parhaiten sopivan ajan:

Vuonna 1949 tai aiemmin syntyneet valitsevat Omasote-palvelusta paikkakuntansa "iänmukaiset koronarokotukset". Ajan voi varata myös ajanvarausnumerosta 044 709 3788.

65–69-vuotiaat sairautensa perusteella rokotusvuorossa olevat valitsevat Omasote-palvelusta paikkakuntansa "riskiryhmäläisten koronarokotukset". Ajan voi varata myös ajanvarausnumerosta 08 718 9903.

Yksityiskohtaiset varausohjeet löytyvät infosivulta sote.kainuu.fi/koronarokotukset. Erityiset koronaan tai rokotteisiin liittyvät kysymykset pyydetään sähköpostitse korona@kainuu.fi.

Kainuun prikaatilla on tullut ilmi lisää tartuntoja.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä