Paikallisuutiset

Kajaanin kesätapahtumat vaarassa koronan takia – kävitkö näissä paikoissa viikonloppuna?

Pandemiapäällikkö: "Kiihtymisvaiheen kriteerit ovat täyttyneet kaikilla mittareilla Kajaanissa, mutta ei muissa kunnissa. Soten keinoilla tämä ei pysähdy."

Kajaanin koronatilanne on heikentynyt rajusti viime päivinä.

Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari kertoo, että Kainuun ilmaantuvuusluku 36,1 on nyt maan korkein. Käytännössä tilanne koskee pelkästään Kajaania, jossa maanantaina ilmeni 11 uutta koronatartuntaa yhdeksällä kaupunkilaisella ja kahdella matkailijalla.

Koukkari jyrähtää, että Kainuun soten keinoilla nykyistä ryppäitä ei saada kuriin. Kajaanissa on nyt neljä erillistä ryvästä, joissa on 3–10 tartuntaa. Karanteenissa on tällä hetkellä 43 henkilöä, mutta jäljitys on kesken. Tartunnat painottuvat aiemmista ryppäistä poiketen kajaanilaisiin teini-ikäisiin nuoriin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Yhdessä ryppäässä on 6–7 teiniä, joilla on paljon kontakteja. Tämä osa on vielä kirjoittamatta loppuun. Sosiaalinen aktiivisuus, turvavälien puuttuminen ja maskittomuus johtavat tartuntaketjuihin, jotka eivät ole rajoituksin pysäytettävissä.

Altistuksia viikonloppuna

Korona-altistuksen vuoksi Kainuun sote suosittelee jokaista seuraavissa paikoissa mainittuina ajankohtana olleita hakeutumaan koronatestiin:

Ravintola Rikastamo Otanmäki 20.6. klo 18-19

Sound Factory Kajaani 20.6. klo 19-24

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Bar Narnia Kajaani 19.6.–20.6. yöllä 00-02 .

Subway Kajaani 21.6. klo 18:00 – 18:30

Huilitupa Kajaani 16. - 20.6.2021

Kamux Kajaani 21.2. 9:30 – 12:00

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaanin autokulma 15. - 18.6.2021

Kainuun sote kehottaa kuntalaisia hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä. Koronatestin ajanvaraus tehdään Omasoten kautta tai numerosta 040 165 0020.

Koronanyrkki koolla tiistaina

Kainuun koronanyrkki on koolla tiistaina iltapäivällä ja päättää jatkotoimista.

– Kajaanin kesätapahtumat ovat vaarassa. Kiihtymisvaiheen kriteerit ovat täyttyneet kaikilla mittareilla Kajaanissa, mutta ei muissa kunnissa. Soten keinoilla tämä ei pysähdy, Koukkari sanoo.

Kajaanissa on määrä järjestää heinäkuun alussa muun muassa Markkinakatu, Lammen Loiskeet -musiikkifestivaali ja Runoviikko.

Kajaanin kaupungin tiistaina alkuillasta lähettämässä tiedotteessa todetaan kuitenkin, että tapahtumia ei olla perumassa, mutta tapahtumat toteutetaan viranomaisohjeita noudattaen.

Tupla-Viihde Oy kertoi sen sijaan tiistaina, että Jormuan juhannuspäivän tanssit on peruttu heikentyneen koronatilanteen takia.

Koukkari muistuttaa, että koronatesteihin on mentävä heti, kun pieniäkin oireita tulee ilmi. Myös maskin käyttöä pitää jatkaa.

– Juhannuksen viettoon Kajaaniin ei pidä tulla, ellei pysty välttämään kontakteja paikallisiin. Vastaavasti juhannuksen viettoon Kajaanista ei pidä lähteä, ellei pysty välttämään kontakteja kohteessa. Omalla porukalla kontakteja välttäen voi edelleen viettää juhannusta terveysturvallisesti, Koukkari sanoo.

Juttu päivittyy

Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari korostaa, että varotoimet ovat edelleen tarpeen. Varsinkin maskien käyttöä pitää jatkaa Kajaanissa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä