Paikallisuutiset

Kainuussa nyt yhteensä 13 uutta koronatartuntaa, joista 12 Kuhmossa – altistuneita yli 100 ainakin Kajaanissa ja Sotkamossa, mahdollisesti muuallakin Kainuussa

Kuhmossa perjantaina todetusta laajasta korona-altistuksesta on tähän mennessä löytynyt 13 koronatartuntaa ja yli 100 altistumista, tiedotti Kainuun sote lauantai-iltana.

Tartunnan saaneista 12 on kuhmolaista ja yksi Kajaanista. Kaikki sairastuneet ovat aikuisia.

Altistumisia on myös muissa Kainuun kunnissa, Kuhmon lisäksi ainakin Kajaanissa ja Sotkamossa, mahdollisesti myös muissa kunnissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun sote tiedotti aiemmin, että yksi altistumispaikka oli Tuupalan koulu. Koulun kaikki altistuneet on tavoitettu ja tähän mennessä koronatartuntoja ei ole ilmennyt altistuneiden joukossa koulun piirissä.

Kainuussa on tehty viime viikkoina noin 200 – 300 koronatestiä vuorokaudessa, ja ensimmäiset positiiviset löydökset ovat perjantailta. Kyseisten löydösten kautta altistumisia ja koronatapauksia on soten mukaan paljon.

Viikkojen nollatulokset ja nyt paljastunut rypäs kertoo, että kaikki hengitystieoireiset eivät ole mahdollisesti tulkinneet oireitaan koronaksi ja hakeutuneet testiin, arvioi sote lauantai-illan tiedotteessan.

Kainuun sote neuvoo, että mikäli henkilö tietää olleensa tekemisissä koronakaranteeniin määrätyn henkilön kanssa, tulee hänen noudattaa erityistä varovaisuutta liikkuessaan kodin ulkopuolella ja tarkkailla vointiaan erityisen tarkkaan ja hakeutua matalalla kynnyksellä koronatestiin, mikäli oireita ilmenee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronavirus on kohtalokkain ikäihmisten yli 70-vuotiaiden keskuudessa. Kainuun sote suosittelee, että vältetään lähikontakteja ikäihmisten kanssa seuraavan viikon aikana koko Kainuun alueella.

Kaikki ryhmämuotoinen toiminta Kuhmossa perutaan ensi viikon ajaksi.

Kuhmolaislähtöisille, Kuhmossa viikolla 35 vierailleille henkilöille, jotka opiskelevat Kuhmon ulkopuolella, suositellaan etäopetusta seuraavan viikon aikana. Tästä asiasta sekä Kuhmon koulujärjestelyistä tiedotetaan sunnuntaina tarkemmin.

Kuhmon kaupunki päättää myös muista uusista rajoituksista sunnuntaina ja tiedottaa niistä viimeistään kello 12.

Viikkojen nollatulokset ja perjantaina paljastunut rypäs kertoo, että kaikki hengitystieoireiset eivät ole mahdollisesti tulkinneet oireitaan koronaksi ja hakeutuneet testiin, arvioi Kainuun sote tiedotteessaan.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä