Paikallisuutiset

Kainuussa kaksi uutta koronatartuntaa - sote haluaa oikaista liikkeellä olevia huhuja rokotuksiin liittyen

Sunnuntaina Kainuussa on todettu kaksi uutta koronatartuntaa, joista yksi Paltamossa ja toinen Sotkamossa.

Kainuun ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 44,4 /100 000/14 vrk.

Kainuun tartunnanjäljitykseen tulee viikoittain tietoon useita altistumisilmoituksia ja karanteeniin määräyksiä muilta paikkakunnilta sekä ulkomailta palanneilta. Tartuntojen leviämisen riski on edelleen olemassa, joten altistumistietojen selvittäminen sekä karanteenimääräysten noudattaminen on erityisen tärkeää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronarokotusten toisten annosten ajanvaraukset jatkuvat suunnitellusti. Toisen annoksen saaneiden osuus Kainuun aikuisväestöstä on samalla tasolla kuin muualla maassa, eli noin viidesosa.

Yli 16-vuotiaista kainuulaisista on yhteen kertaan rokotettu noin kaksi kolmasosaa. 40–50-vuotiaista 60–70 prosenttia ja yli 50-vuotiaista 80–90 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotteen.

Alle 50-vuotiaiden rokotettujen osuus on muuta maata alempi, johtuen rokotteiden saatavuudesta alueelle.

Rokotteiden saatavuudesta on liikkeellä erilaisia väärinymmärryksiä ja virheellisiä tietoja. Kainuun sote haluaa oikaista liikkeellä olevia huhuja, joiden mukaan Kainuuseen tarkoitettuja eriä ei olisi toimitettu käytettäväksi tai rokotteita ei olisi varaa hankkia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Meille jaetaan väestöosuuden verran maahan saapuvia koronarokotteita, emmekä itse pysty vaikuttamaan jakeluun. Rahaa ei rokotteiden jakelussa liiku alueilla, joten tällaisten puheiden levittäminen ei ole tarpeen. Elokuussa rokotusmääriä voidaan lisätä ja ajanvaraus käynnistyy taas lähipäivinä, informoi vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola Kainuun sotesta.

Suomen eri alueiden terveysalan asiantuntijoiden kannat rokotusten jakoperusteiden muuttamisesta ovat täysin vastakkaisia.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä