Paikallisuutiset

Kainuun soten testeissä 44 ulkomaalaisella marjanpoimijalla koronatartunta, "kehenkään ulkopuoliseen ei ole syntynyt tartunnan leviämiseen mahdollistamaa kontaktia'' – lisäksi Kainuussa maanantaina 14 tartuntaa

Kainuussa todettiin maanantaina kymmeniä koronatartuntoja alueella liikkuvilla ulkomaalaisilla marjanpoimijoilla.

Kainuun sote tiedotti tistaiaamuna, että se teki 74 hengen ryhmälle maanantaina pikatestit, joissa ilmeni 44 koronatartuntaa.

Kaikki tartunnan piiriin kuuluvan ryhmän henkilöt on asetettu eristykseen tai karanteeniin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kehenkään ulkopuoliseen ei ole syntynyt tartunnan leviämiseen mahdollistamaa kontaktia. Poimijat voivat vointinsa salliessa jatkaa työskentelyä eristyksessä tai karanteenissa, edellyttäen ettei kontakteja ulkopuolisiin ole. Virus ei voi levitä poimittujen marjojen mukana, sote kertoo tiedotteessaan.

Ryhmän leiripaikka on Kainuun ulkopuolella, ja tartunnanjäljitys hoidetaan leirin sijainnin perusteella.

Tartunnat eivät näy Kainuun omissa ilmaantuvuusluvuissa, koska kyseessä ovat ulkomaalaiset. THL:n ilmaantuvuusluvuissa tapaukset saattavat näkyä.

Lisäksi 14 uutta tartuntaa

Lisäksi maanantaina Kainuussa todettiin 14 uutta koronatartuntaa. Niitä kahdeksan oli jo karanteenissa olevilla henkilöillä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tartunnoista 11 on Kajaanissa, yksi Suomussalmella, yksi Paltamossa sekä yksi ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä. Sote kertoo tapausten johtaneen yhdeksään uuteen karanteeniin.

THL:n karanteenisuosituksen muututtua maanantaista alkaen karanteenin kesto on 10 päivää aiemman 14:n sijaan. Joissakin tilanteissa karanteenista voi päästä jo kuuden vuorokauden kohdalla negatiivisen testituloksen ansiosta.

Kainuun sote kertoo, että THL:n karanteenisuositus otetaan käyttöön Kainuussa tapauskohtaisesti harkiten.

Mahdollinen altistuminen Kajaanin KELAn toimistossa

Mahdollinen korona-altistuminen on tapahtunut Kajaanin KELAn toimistossa maanantaina 2. elokuuta kello 12.00–12.45.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pelkkä paikan päällä olo ei vaadi yhteydenottoa tai testausta. Mikäli tulee oireita, sote kehottaa hakeutumaan testiin matalalla kynnyksellä.

Kainuun soten tiedote on kokonaisuudessaan luettavissa täältä .

Kainuun sote muistuttaa, että vaikka rokotukset ovat alkaneet ja osa kuntalaisista on jo saanut molemmat rokotteet, tulee muistaa, että korona ei ole poistunut.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä