Paikallisuutiset

Kainuu on edelleen epidemian perustasolla

Kainuun koronakoordinaatioryhmä esittää Kainuun koronarajoitusten pitämistä edelleen perustason mukaisina ja kokoontumisrajoitusten jatkamista toukokuun lopulle saakka.

Kainuussa koronaviruksen ilmaantuvuus on 19,4 (per 100 000 asukasta / 14 vrk). Testejä otettiin viime viikolla 2200 kappaletta, joista positiivisten testien osuus 0,7 prosenttia. Tartuntojen jäljitettävyys on 100 prosenttia, Kainuun sote kertoo tiedotteessa.

Tilanne on lukujen valossa heikentynyt, mutta tämä selittyy Kainuun prikaatin ja viime viikolla Kajaanissa todetun ryppään tartunnoilla. Tapaukset ovat tiedossa ja rajattu, eikä tiedossa ole väestössä leviäviä tartuntaketjuja, sote tiedottaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vartiuksen rajanylityspaikalla on ollut rauhallista, eikä positiivisia testituloksia ole todettu yli kahteen kuukauteen. Raja-asemalla on voimassa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös pakollisista terveystarkastuksista 31.5. saakka.

Koronarokotuksissa nyt useita ryhmiä

Kainuussa yli 70-vuotiaat on pääosin saatu rokotettua ensimmäisellä annoksella tämän viikon kuluessa ja nuorempia ikäluokkia päästään nyt rokottamaan.

Rokotteiden saatavuuteen ja lisäohjeisiin kohdistuu edelleen epävarmuuksia, joten muutoksia järjestelyihin tulee jatkossakin. Rokotteita käytetään kansallisten ohjeiden ja saatavuuden mukaan, eikä niitä voi valita itse.

– Muutokset toteutetaan ja viestitään mahdollisimman nopeasti, mutta onhan tässä kaikilla työtä pysyä perillä tilanteesta. Ei kuitenkaan ole syytä menettää malttiaan, kuten joillakin seuduilla ihmiset ovat reagoineet jopa aggressiivisesti. Edelleen toteamme, että huhut rokotekuolemista Kainuussa ovat perättömiä, kommentoi pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari rokotusjärjestelyitä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rokotukset

Koronarokotuksiin voivat nyt varata ajan seuraaviin ryhmiin kuuluvat:

1951 ja sitä aiemmin syntyneet. Ajanvaraus Omasote-palvelun valikosta paikkakuntansa "iänmukaiset ja riskiryhmään 1 kuuluvien koronarokotukset" tai numerosta 044 709 3788. Rokotteena on Pfizerin tai Modernan mRNA-valmiste.

1952–1956 syntyneet. Ajanvaraus Omasote-palvelun valikosta paikkakuntansa "1952 - 56 syntyneiden koronarokotukset" tai numerosta 044 709 3788. Rokotevalmisteena ikäryhmässä on AstraZeneca.

1957–1961 syntyneet riskiryhmään 1 kuuluvat. Ajanvaraus Omasote-palvelun valikosta paikkakuntansa "iänmukaiset ja riskiryhmään 1 kuuluvien koronarokotukset" tai numerosta 08 718 9303. Rokotteena on Pfizerin tai Modernan mRNA-valmiste.

THL:n rokotusrekisterin mukaan koronavirusrokotteen on Suomessa saanut yli 586 000 ihmistä. Luku on noussut perjantaista yli 25 000:lla.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä