Paikallisuutiset

Hyrynsalmen ryppäässä kahdeksan tartuntaa - Kainuu edelleen perustasolla

Hyrynsalmen koronaryppäässä oli ilmennyt maanantaiaamuun mennessä kahdeksan tartuntaa.

Kainuu on kuitenkin edelleen perustasolla, Kainuun sote tiedottaa.

Hyrynsalmella varhaiskasvatuksen yhdestä ryhmästä levinneessä ryppäässä on sunnuntain jälkeen tullut kaksi uutta positiivista, jotka olivat jo karanteenissa. Todettuja tartuntoja oli maanantaina hetkellä yhteensä kahdeksan ja karanteeniin asetettuja 61.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisäksi Kainuuseen saapuneella ulkomaalaisella henkilöllä on todettu koronatartunta, jonka johdosta kolme henkilöä on karanteenissa. Tapaus ei liity Hyrynsalmen tartuntoihin.

Kaikkien altistuneiden testituloksia ei vielä ole käytettävissä, joten määrät voi vielä muuttua.

– Yleisesti voisi todeta, että tämä on todennäköinen kehityskulku myös kesän mittaan. Pandemia ei ole ohi, vaikka kaikki sitä kovasti toivommekin. Tärkeää on, että saamme ketjut ajoissa katkaistua ja siten rajattua leviämistä, toteaa vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola Kainuun sotesta.

Hyrynsalmen kunnanjohtaja Heimo Keränen rauhoittelee kuntalaisia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hyrynsalmella ei ole syytä yleiseen huoleen, vaikka tartuntoja on ilmennyt. Kaikki altistuneet ovat tiedossa ja karanteenissa, eikä kouluja, päivähoitoa tai muita palveluita olla sulkemassa. Seuraamme tilannetta ja reagoimme tarvittaessa.

Kainuun ilmaantuvuus on tällä hetkellä 11,1 (per 100 000 asukasta / 14vrk). Varotoimet ja koronatestausohjeet ovat entisellään.

Koronaviruksen ilmaantuvuus Suomessa on ollut laskussa viime viikot. Tartuntariski kohdistuu edelleen ihmisten lähikontakteihin, erityisesti alueelta toiselle matkustaessa.

Kainuussa on voimassa enintään 50 henkilön yleisten tilaisuuksien rajoituspäätös 31. päivä toukokuuta saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rokotus

Eteneminen

Koronarokotukset jatkuvat 1971 syntyneille ja sitä vanhemmille sekä riskiryhmään kuuluville.

Kainuussa ensimmäisen koronarokotusannoksen on nyt saanut 50-55-vuotiaista 30 prosenttia ja 50-59-vuotiaista 36 prosenttia. Yli 60-vuotiaista kainuulaisista on rokotettu yli 70 prosenttia.

Koronarokotusten ajanvarausvuorossa ovat: 1971 ja sitä aiemmin syntyneet. Ajanvaraus Omasote-palvelun valikosta paikkakuntansa "iänmukaiset koronarokotukset".

2005 tai sitä aiemmin syntyneet riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat. Ajanvaraus Omasote-palvelun valikosta paikkakuntansa " riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien koronarokotukset".

Rokotteina kaikille uusille rokotettaville käytetään tällä hetkellä Pfizerin tai Modernan mRNA-valmisteita.

Rokotuksiin pyydetään ottamaan mukaan henkilökortti, ajokortti tai KELA-kortti, jonka viivakoodin avulla nopeutetaan rokotustietojen kirjaamista.

Varaus- ja muut ohjeet on koottu Kainuun soten infosivulle sote.kainuu.fi/koronarokotukset.

Ajanvarausnumeroon 044 709 3788 pyydetään soittamaan vain, mikäli nettiajanvaraus ei ole mahdollista.

Kainuun sote kehottaa hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä. KAKS:n koronatestausasema palvelee päivittäin ajanvarauksella kello 8-19 (040 165 0020).

Lähde: Kainuun sote

Kainuun sote suosittelee edelleen, että ainakin vielä tulevan viikonlopun ajan Kuhmossa pidättäydytään yhteisistä tapaamisista ja hoidetaan vain välttämättömät asioinnit.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä