Paikallisuutiset

Yritysvierailut ovat Suomussalmen kunnalle tärkeitä

Elinvoimajohtaja Jonne Maaninka kertoo, että Suomussalmen kunta voi auttaa esimerkiksi omistajanvaihdoksen edistämisessä

Juttu on julkaistu Suomussalmen Yrittäjät ry:n tiedotuslehdessä.

Suomussalmen kunnan edustajat ovat tehneet useita yritysvierailuja suomussalmelaisiin yrityksiin. Edellisen parin vuoden ajan vierailija rajoittivat koronarajoitukset, mutta kesästä alkaen yritysvierailuja on kertynyt jälleen mukavasti.

– Yritysvierailuilla käy meiltä minun lisäkseni pääasiassa elinvoimakoordinaattori Anu Komulainen . Kunnanjohtaja Erno Heikkinen on myös usein mukana. Lisäksi työllisyydenhoidon puolelta tehdään työllistämisasioihin liittyviä vierailuita ja matkailukoordinaattori Tiia Mustonen tekee vierailuja matkailuyrityksiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vierailujen teemat vaihtelevat aina yrityksen tilanteen mukaan. Hyvin usein keskustellaan esimerkiksi toimitiloihin, investointisuunnitelmiin, työvoiman etsimiseen tai markkinointiin liittyvistä asioista.

– Yrityksestä saatavien terveisten pohjalta voidaan räätälöidä suoraan kyseiselle yritykselle suunnattua palvelua tai huomioida yrityksen tilanne, kun suunnitellaan laajempia kuntaa tai maakuntaa kattavia kehityshankkeita, Maaninka sanoo.

Mikäli yritys haluaa, kunnan edustaja voi vinkata yrityksen tilanteesta jollekin käynnissä olevalle hankkeelle ja pyytää yhteydenottoa.

Esimerkkinä Maaninka mainitsee Kainuu wind -hankkeen, joka edistää kainuulaisten yritysten valmiutta saada urakoita tuulivoimatyömailta ja voimaloiden ylläpidosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hankkeen palveluiden piiriin päätyi useita Suomussalmen sähkö-, metalli- ja maanrakennusyrityksiä edellä mainitun kontaktointi- ja tiedonjakomallin pohjalta, Maaninka iloitsee.

Useisiin yrityksiin on etsitty työntekijöitä, harjoittelijoita ja vaikka oppisopimuskoulutettavia täsmähauilla.

– Kunnassa meillä on laaja kontaktiverkosto työvoiman hakemiseen sekä omasta takaa Suomussalmen työnhakijoiden joukosta että myöskin kauempaa esimerkiksi kansainvälisten rekryjen kautta.

Omistajanvaihdosasiat nousevat myös aika ajoin esille. Niiden selvittämiseen tarjotaan omat palvelunsa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jonne Maaninka muistuttaa, että kunnalla on aina vahva vaitiolovelvollisuus yrityksiin liittyvissä asioissa siihen saakka, että yritys antaa luvan jakaa tietoa eteenpäin.

Yritysvierailut ovat kunnalle erittäin tärkeitä, sillä palveluiden järjestämisen lähtökohtana on tieto yritysten erilaisista tarpeista ja tilanteista. Yrityksiin liittyvä tieto auttaa kuntaa suunnittelemaan omaa toimintaansa.

Tärkeä osa vierailuja on myös yleinen kuulumisten vaihto ja tutuksi tuleminen, joka on hyvä pohja myöhemmälle yhteydenpidolle

Yritysvierailuille lähdetään usein, kun yrittäjän kanssa on aloitettu keskustelu jostain aiheesta ja keskustelun myötä voidaan sopia vierailusta.

– Esimerkiksi kaikkia tänä vuonna perustettuja yrityksiä on lähestytty ja ehdotettu tapaamista, yritysten vastausten perusteella on sitten tehty visiittejä. Mikäli et uutena yrittäjänä ole huomannut yhteydenottoa ja haluat tavata kunnan väkeä, niin ota ihmeessä yhteyttä, Maaninka sanoo.

Elinvoimapalvelut ottaa myös mielellään vastaan kutsuja yrityksistä.

– Minulle tai Anulle voi soitella milloin vain, niin järjestetään tapaamisia.

Yritysvierailuilla tehdään yrittäjän niin halutessa myös yritys- ja yrittäjäesittelyitä kunnan Instagramiin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä