Paikallisuutiset

Suomeen saapuvilta edellytetään todistusta saaduista koronavirusrokotteista

Maanantaista alkaen Suomeen saapuvilta henkilöiltä edellytetään todistusta saaduista koronavirusrokotteista tai kuuden kuukauden sisällä sairastetusta koronavirustaudista.

Jos henkilöllä on esittää todistus jommasta kummasta edellä mainitusta, ei häneltä edellytetä saapuessaan muita terveysturvallisuustoimia.

Muussa tapauksessa henkilön tulee esittää todistus ennen maahan saapumista tehdystä negatiivisesta koronavirustestistä tai todistus vähintään 14 vuorokautta ennen maahan saapumista saadusta ensimmäisestä rokoteannoksesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos henkilöllä on esittää todistus jommasta kummasta edellä mainitusta, ei häneltä edellytetä saapuessaan muita terveysturvallisuustoimia.

Molemmissa edellä mainituissa tapauksissa henkilön tulee lisäksi käydä testissä 3–5 vuorokauden kuluttua maahan saapumisestaan.

Aluehallintoviraston määräys Vartiuksen rajanylityspaikan pakollisista terveystarkastuksista kumotaan 12. heinäkuuta alkaen, ja voimaan astuvat edellä kuvatut Valtioneuvoston maahantuloasetuksen mukaiset määräykset.

Päätökset ovat voimassa sisärajojen osalta 25.7.2021 ja ulkorajojen osalta 22.8.2021 saakka.

Kainuun sote muistuttaa voimassa olevien ohjeiden ja määräyksien noudattamisesta. Terveysviranomaisilla on laissa säädetty velvollisuus toimia yleisvaarallisten tartuntatautien torjumiseksi. Määrätyt karanteenit ja eristykset eivät ole vapaaehtoisia, eli henkilö ei voi itse lopettaa tai rikkoa annettuja määräyksiä. Tartuntalain rikkomisesta voidaan rangaista rikoslain mukaan terveydensuojelurikoksesta tai -rikkomuksesta. Myös välttämättömät tiedot taudin leviämisen estämiseksi tulee antaa asiaa selvittävälle viranomaiselle. Välttämättömiä tietoja ovat muun muassa tartuntaan tai altistukseen liittyvät ajankohdat, paikat ja henkilöiden nimet.

Tarkastuksen osana voidaan ottaa välttämättömiä näytteitä, mukaan lukien koronatesti.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä