Paikallisuutiset

Maailman mielenterveyspäivä muistuttaa: Jokaisen huoli on tärkeä – kerro huolistasi muille

Puolangalla kokoontuu seurakuntasalissa joka toinen torstai Kainuun vertaistoiminnan keskusteluryhmä, joka on luottamuksellinen ja osallistujille maksuton.

Maailman mielenterveyspäivää vietetään 10. lokakuuta. Maailman mielenterveyspäivän vieton käynnisti Mielenterveyden maailmanliitto (World Federation for Mental Health) vuonna 1992.

Tämän vuoden pääviesti on: Jokaisen huoli on tärkeä. Viestissä halutaan tuoda esille huolten jakamisen merkitystä kohtaamisessa, puhumisessa ja kuuntelemisessa. Vaikuttamisen tasolla muistutetaan asiantuntija-avun saamisen tärkeydestä. Yhteiskunnassamme tulisi olla matalan kynnyksen paikkoja, joissa voi purkaa huolia.

Maailman mielenterveyspäivänä halutaan näyttää vihreää valoa huolten jakamiselle. Eri puolilla Suomea valaistaan rakennuksia, ikkunoita ja muistomerkkejä asian tiimoilta. Puolangalla valaistaan Isa Aspin patsas vihreällä valolla 10. lokakuuta 2022 kello 18.00

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maailman mielenterveyspäivän tavoitteena on herättää keskustelua mielenterveydestä hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn pohjana.

Nykyisin puhutaan paljon lasten ja nuorten pahoinvoinnista, työikäisten jaksamisesta ja ikäihmisten yksinäisyydestä. Mielenterveys koskettaa kaikkia ikäryhmiä. Nykyinen maailmantilanne, Ukrainan sota, korona, ilmastonmuutos ja taloudelliset huolet askarruttavat ja huolestuttavat monien mieltä. Näitä asioita on hyvä jakaa yhdessä, sekä saada että antaa apua ja tukea puhumalla ja kuuntelemalla.

Puolangalla kokoontuu seurakuntasalissa, joka toinen torstai Kainuun Vertaistoiminnan keskusteluryhmä, joka on luottamuksellinen ja osallistujille maksuton.

Mietteen oma kerho kokoontuu kerran kuukaudessa Maaherrankatu 1 D 40. Lisäksi Miete järjestää muun muassa virkistystoimintaa ja retkiä. Tervetuloa ryhmiin ja toimintaan mukaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Terttu Herukka

Puolangan Miete ry

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä