Leipa on keskeinen osa kainuulaista ruokaperinnettä – Anna Komulainen teki gradun kainuulaisesta ruokakulttuurista
Julkaistu: 23.1.2023 klo 20:00Anna Komulaisen gradu kertoo kainuulaisen ruokakulttuurin muutoksista 1900-luvun jälkimmäisellä puoliskolla ja miten se on poikennut muusta maasta. Leipää kainuulaisessa ruokapöydässä on arvostettu keskimääräistä enemmän kuin muualla. Komulainen on hyödyntänyt valokuvia, mikä on vielä suhteellisen uutta historian tutkimuksessa.
FM Anna Komulainen tuo pro gradussaan esiin kainuulaista ruokakulttuuria ja siihen vaikuttaneita ilmiöitä vuosien 1950 – 1999 aikana.
Suomalaisessa ruokakulttuurissa on kaksi suurempaa muutosaaltoa, joista ensimmäinen ajoittuu 1800-luvun loppuun ja toinen 1900-luvun loppupuolelle,…
Tämä sisältö on vain tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?
Tutustumistilaus sisältää verkon maksulliset sisällöt ja digitaalisen näköislehden. Tutustumistilaus päättyy automaattisesti 14 vuorokauden kuluttua.