Paikallisuutiset

Koronarokotukset Kainuussa tauolle – uusia ajanvarauksia ei avata toistaiseksi

Suomeen saadaan kesän aikana ennakoitua vähemmän koronarokoteannoksia, jonka vuoksi uusia aikoja koronarokotteen ensimmäiseen rokotteeseen ei toistaiseksi anneta.

Kainuun soten mukaan Suomeen saapuvat rokoteannokset riittävät tehosteannoksiin, jotka pyritään toteuttamaan suunnitellusti ajanvarausten mukaan. Mikäli rokoteannosten toimitusmäärät edelleen vähenevät, myös toisen annoksen rokotusten peruutukset voivat olla mahdollisia.

Sote kertoo tiedotteessaan, että uusien rokotusten aikoja ei toistaiseksi voida avata varattavaksi, eikä ajanvaraukseen ei kannata soittaa. Rokotusten jatkumisesta tiedotetaan myöhemmin. Ajantasaista tietoa rokotuksista löytyy osoitteessa: sote.kainuu.fi/koronarokotukset

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jo annetuista rokotteista kaikki eivät ole tietojärjestelmistä johtuen vielä kirjautuneet rekistereihin. Noin 27 prosenttia tiedoista on edelleen kirjautumatta ja asia on tietojärjestelmätoimittajalla selvityksessä. Asia vaikuttaa mahdollisten rokotetodistusten saantiin.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on nyt Kainuussa 6,9 (per 100 000 asukasta/ 14 vrk).

Kainuun sote muistuttaa, että koronapandemia ei ole ohi, vaikka rajoituksia ollaan laajalti poistamassa. Seu-raavat ohjeet ja suositukset ovat edelleen voimassa:

Koronapandemia on osoittanut rokotteiden ja niiden riittävän saannin tärkeyden. Kuvituskuva.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä