Paikallisuutiset

Koronaepidemia palasi Kainuussa perustasolle – kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus ja varosuositukset edelleen voimassa

Koronaepidemia on palannut Kainuussa perustasolle, mutta kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus ja suositukset varovaisuudesta pysyvät edelleen voimassa. Näin totesi Kainuun koronakoordinaatioryhmä tiistaina.

Kajaanilaisella henkilöllä todettiin tiistaina koronatartunta. Tapaus todettiin kuitenkin Oulussa eikä tartuntaan liity merkittäviä altistumisia. Kainuussa on todettu viimeisin karanteenin ulkopuolinen tartunta viime kuun 26. päivä.

Kainuun soten pandemiapäällikön Olli-Pekka Koukkarin mukaan nopeat rajoitukset, ennakoivat toimet ja kansalaisten vastuullisuus rajoittivat epidemian kiihtymisvaiheen lyhyeksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kuten nähtiin, tilanne voi Kainuussa muuttua nopeasti, joten edelleen on syytä noudattaa annettuja ohjeita. Erityisesti joulun aikaan kohdistuu riskejä, Koukkari tiivisti koordinaatioryhmän näkemyksen.

Ohjeiden mukaan matkustamista tulee edelleen välttää, ja yleinen etätyösuositus on voimassa. Rajat ylittävää matkustusta ei suositella lainkaan.

Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi aina, kun lähikontakteja ei voida välttää. Riskiryhmään kuuluvia on suojattava, minkä myötä lähimmäisistä tulee huolehtia tarvittavin varotoimin. Hoivalaitoksissa ja ikääntyneiden luona on vierailtava harkiten.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston antama enintään kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus on voimassa joulukuun 18. päivään saakka myös Kainuussa. Rajoitus on velvoittava tapahtumien ja julkisen ryhmätoiminnan osalta, mutta vahva suositus koskee kaikkea vastaavaa yksityistä ja seuramuotoista toimintaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Määräys ei koske yksityistilaisuuksia tai kuntien toimielimiä, mutta kaikki ei-välttämättömät kokoontumiset, kokoukset, tilaisuudet ja juhlat tulisi jättää toistaiseksi järjestämättä eikä niihin tulisi osallistua.

Aikuisille suositellaan ryhmäharrastusten sijaan yksilölajeja ja ulkoliikuntaa. Lasten ja nuorten harrastuksissa tulee aikuisten osallistuminen vähentää kaikin tavoin minimiin. Alle 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voi jatkua järjestäjän harkinnan mukaan, mutta yli 12-vuotiaiden osalta jatkamista tulee harkita erityisen tarkkaan.

Kunnat ja kuntayhtymät voivat tehdä rajoituksia omien toimintojensa, esimerkiksi opetuksen järjestämisen, liikuntapaikkojen tai muiden julkisten palveluiden osalta. Edelleen suositellaan, että rajoitustoimia noudatettaisiin myös yksityisissä toiminnoissa.

Ravintolatoimintaa koskevat rajoitukset ovat voimassa valtioneuvoston päätöksen mukaisesti.

Kasvomaskien käyttäminen estää virusta leviämästä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä