Paikallisuutiset

Keskiviikkona Kainuussa kolme uutta koronatartuntaa – Kainuun sote tarkensi THL:n tilastohämminkiä

Keskiviikkona hämmennystä aiheutti se, että THL oli kirjannut Kuhmoon 43 uutta koronatartuntaa.

Kainuun sote kertoi torstaiaamuna, että uusia koronatartuntoja todettiin keskiviikkona Kainuussa kolme. Uusia karanteeneja määrättiin myös kolme.

Kainuun soten laskelmissa Kainuun ilmaantuvuus on 115,3. Ilmaantuvuus tarkoittaa koronatartuntojen määrää 100 000:ta asukasta kohden edeltävän 14 vuorokauden aikana. Koko Kainuu on kiihtymisvaiheessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartan mukaan ilmaantuvuus oli Kainuussa keskiviikkona 139,3. Kartta päivittyy joka päivä kello 12.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun soten mukaan THL:n luvuissa ovat myös alueella oleskelevat ulkomaalaiset. Jos koronapositiivisen testituloksen saaneen kotipaikka on ulkomailla, THL kirjaa tapauksen hoitopaikan mukaan. Jos hoitopaikka ei ole tiedossa, se kirjaa tapauksen laboratorion sijainnin mukaan.

Tulokset kirjattiin Vartiuksessa

Keskiviikkona hämmennystä aiheutti se, että THL oli kirjannut Kuhmoon 43 uutta koronatartuntaa. Määrä oli jokseenkin sama kuin Kainuun soten aiemmin viikolla toteamat 44 tartuntaa ulkomaalaisten marjanpoimijoiden ryhmässä.

THL:sta kerrottiin, että sen tiedot ovat sairaanhoitopiirien tartuntatautirekisteriin ilmoittamia lukuja.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä kerrottiin Kainuun Sanomille , että marjanpoimijat ovat eristyksissä ja karanteenissa heidän alueellaan. Kainuun sote taas ei ole todennut viime päivinä tartuntoja Kuhmossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myöhemmin keskiviikkona ihmetyksen voimistuttua Kuhmon kaupunki ja Kainuun sote tiedottivat, että THL:n tulos on kirjattu näytteen ottaneen laboratorion mukaan ja Kuhmon koronatilanne on rauhallinen.

Kainuun sote tarkensi asiaa torstaiaamuna. Sen mukaan Kainuun sote on testannut Kainuun ulkopuolella leiriä pitävät poimijat. Vartiuksessa työskentelevät hoitajat ovat kirjanneet testitulokset potilastietojärjestelmään, vaikka näytteitä ei ole otettu siellä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä