Paikallisuutiset

Avi kieltää kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Kainuussa

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää keskiviikosta alkaen tartuntatautilain nojalla kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella 18.12. saakka. Avi kertoi rajoituksista hetki sitten tiedostustilaisuudessa.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 10 henkilöä edellyttäen, että virusturvallisuus niissä voidaan varmistaa THL:n ja OKM:n 21.9.2020 annettua ohjetta noudattaen.

Määräys on voimassa ajalla 2.12. - 18.12.2020, ja se koskee Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueen kaikkia 38:aa kuntaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto huomioi päätöstä tehdessään Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueellisten koordinaatiotyöryhmien kokonaisarvioita alueellisesta koronaepidemian tilanteesta ja suosituksia torjuntatoimiksi.

Kahden viimeisen viikon aikana COVID-19 -tapausten ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on ollut 32,1 Kainuussa ja 94,5 Pohjois-Pohjanmaalla. Tautitilanne muuttuu päivittäin.

Sosiaali- ja terveysministeriö on järjestänyt 28.11.2020 sekä Pohjois-Pohjanmaan että Kainuun sairaanhoitopiirin alueille yhteistyökokoukset alueellisten koordinaatioryhmien ja alueen kuntien kanssa epidemian leviämisen hillitsemiseksi. Tavoitteena on painaa epidemiatilanne takaisin perustasolle.

Kainuun alueellisen koronviruksen torjuntatoimia koordinoivan yhteistyöryhmän mukaan epidemiatilanne on ollut kiihtymisvaiheessa 26.11. alkaen. Yhteistyöryhmän 30.11.2020 esittämän näkemyksen mukaan Kainuussa kokoontumisrajoitus voidaan rajata niin, että yli 10 hengen yleiset kokoukset kiellettäisiin, mutta alle 10 hengen kokouksia voisi järjestää hygienia- ja turvaohjeita noudattaen. Kiihtymisvaiheessa olevassa Kainuussa otetaan käyttöön suosituksen mukaiset ennakoivat toimet.

Yli 50 hengen tapahtumia voi järjestää ilman henkilömäärien ylärajaa sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa silloin, kun tapahtumanjärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Kuvassa naisten messut Kuhmossa vuosi sitten.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä